Welkom

pianostemmen

pianorestauratie

piano verkoop

Profiel

Contact

 

pianostemmenElk instrument heeft zijn eigen uniek karakter voor een groot deel bepaald door zijn mensuur; de verhouding tussen de lengte en dikte van
de snaren. Mede hierdoor is er geen piano of vleugel die exact hetzelfde gestemd kan worden en is het elke keer weer een uitdaging om al luisterend naar intervallen de optimale verdeling van de toonafstanden te vinden.

Hoewel ik van oorsprong geleerd heb volledig op mijn gehoor te stemmen gebruik ik tegen- woordig hiernaast als hulpmiddel een stemapparaat wat mij bijstaat in een zo goed mogelijke verdeling van de 'gelegde temperatuur' (stemming middenregister) over de breedte van het klavier.
Ook besteed ik bij het pianostemmen veel aandacht aan het zogeheten 'vastzetten van de stempennen' waardoor het instrument zolang als mogelijk zuiver zal blijven klinken.

Centraal gevestigd in Noord-Holland, in de regio Alkmaar - Heerhugowaard, bestrijkt mijn werkgebied als pianostemmer vrijwel de gehele provincie, van Amsterdam e.o. tot en met Den Helder.
Ik stem altijd een instrument volledig en een eventueel noodzakelijke kleine correctie of reparatie is kosteloos. Meestal ben ik een uur tot anderhalf uur bezig.